facebook

Domowe wędzenie żywności

Kod produktu: l3610000
Domowe wędzenie żywności
Cena brutto:25.42 PLN
Ilość:egz.
Ocena:
0.00 (0 głosów)
Udostępnij:
Rodzaj towaru:Książka
PorównajDodaj do przechowalniZapytaj o produkt
Poleć znajomemuWydrukuj

Domowe wędzenie żywności

AutorWarren R. Anderson
TłumaczenieOlga Kwiecień-Maniewska
WydawcaRM
Seria wydawniczaDomowe
Wydanie2 Warszawa 2013
Stron256
Format165 x 235 mm
Oprawamiękka
ISBN978-83-7773-077-5
Cena katalogowa29,90

oszczędzasz
15%

Cena dla Ciebie 23,90 zł

oszczędzasz
6,00

Oto niezwykły wyczerpujący poradnik, z którego dowiesz się wszystkiego o wędzeniu żywności w warunkach domowych. Poznasz sekrety przygotowywania boczku, szynki, wieprzowiny, pastrami, kiełbas, drobiu, dziczyzny, wędzonych serów, orzechów, krewetek i wielu innych pyszności. Wszystkie da się uwędzić w domu dzięki prostemu wyposażeniu, które można kupić lub zbudować samodzielnie. Z książki dowiesz się, jak budować przydomową wędzarnię. Poznasz tajniki wędzenia na zimno i gorąco. Autor poradnika doradza, jak przygotowywać marynaty i peklować. Dzięki szczegółowym instrukcjom zawartym w książce możesz przygotowywać wspaniałe przysmaki, za każdym razem osiągając wyśmienite rezultaty kulinarne.

Spis treści

Podziękowania
Wstęp
Rozdział l Wędzarnie i temperatury wędzenia
Rozdział 2 Wybór drewna i paliwa
Rozdział 3 Dodatkowe wyposażenie
Rozdział 4 Dodatki do wędzonych potraw
Rozdział 5 Zdrowe wędzenie
Rozdział 6 Peklowanie i marynowanie
Rozdział 7 Różne sposoby wędzenia
Rozdział 8 Wędzenie czerwonego mięsa
Rozdział 9 Wędzenie drobiu i dzikiego ptactwa
Rozdział 10 Ryby i owoce morza
Rozdział 11 Kiełbasy
Rozdział 12 Inne wędzone potrawy
Dodatek l Przyprawy i zioła
Dodatek 2 Tabela do przygotowania solanki
Dodatek 3 Przelicznikmiari wag
Dodatek 4 Gdzie możesz kupić potrzebne wyposażenie?
Dodatek 5 Tabela parzenia
O Autorze
Indeks
Dodaj własną opinię
Ocena:
Ocena: 0.00 (0 głosów)
Opinia:
Podpis: